PROJECT HOPE, PALESTINA

Velen van jullie weten al van mijn plannen, sommigen ongetwijfeld nog niet maar vanaf 21 maart ga ik voor ongeveer 8 weken vrijwilligerswerk doen in Nablus, Palestina. Project Hope, de organisatie waarvoor ik dat ga doen, is daar actief voor jeugd in conflictgebieden. Belangrijkste visie en doel van Project Hope: door middel van educatie en recreatie ondersteuning en humanitaire hulp verlenen aan kinderen in conflictgebieden. Concreet gezien betekent dit voor mij dat ik Engelse lessen ga verzorgen. Daarnaast hoop ik sportactiviteiten te gaan begeleiden voor Palestijnse jeugd (en volgens mij praktisch gezien mensen van alle leeftijden).

Na dat ik de afgelopen maanden bezig ben geweest met een veelvoud aan baantjes (magazijnwerk/stickers plakken/administratief werk/postsorteren/huiswerkbegeleiding/pakketdienst en tentbouw) had ik de behoefte voor een periode met ander werk bezig te zijn. Voor mij was belangrijk dat ik daarbij met jonge mensen zou werken, een nieuwe cultuur zou leren kennen, me zou kunnen herkennen in de doelen van de organisatie en mezelf zou uitdagen. Toen ik via een (ex-) studiegenootje hoorde van Project Hope in Palestina (Israël) begon ik mij meer te verdiepen in het Midden-Oosten conflict, de rol van Israël en de Palestijnen hierin en de invloed die dit heeft op de gebieden die door Israël worden bezet. In een dergelijk gebied zal ik vrijwilligerswerk gaan doen. Nablus -een stad in het noorden van de Westelijke Jordaanoever- is een conservatieve stad met ongeveer 130.000 inwoners waarvan de meerderheid moslim. Project Hope probeert daar dus door middel van educatie, sport, kunst en theater de jonge -door de bezetting beïnvloedde en getekende- bevolking van Nablus meer hoop te geven op een mooiere toekomst. Daaraan wil ik graag een -bescheiden- bijdrage leveren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s