Waarom deel ik dit filmpje (klik op de titel om te openen) met jullie? Behalve dat de reclame GEWELDIG is, een korte uitleg van mijn gedachtenspinsels: Mijn reis naar het Midden-Oosten staat voor de deur, over een dag of 10 vertrek ik. Deze constatering schoot zojuist door mijn hoofd en behalve dat ik hier over nadenk met veel enthousiasme en kriebels in mijn buik beschouwde ik dat gegeven ook vanuit mijn studie-achtergrond (Interculturele Communicatie). Ik realiseerde me (gelukkig niet voor het eerst) dat ik, ondanks al die boeken over de invloed van cultuur op communicatie, lessen over intercultureel competent lesgeven; interculturele communicatie in gesprekken, nog nooit zo intens met een cultuur in aanraking ga komen die op veel vlakken anders is dan mijn culturele achtergrond. Ik ben erg benieuwd naar hoe ik daar mee om zal gaan. Het spannende, mooie en uitdagende hiervan is, dat ik nog geen weet heb van mijn reactie hierop en ik kan met enorm veel zin uitkijken naar die overvloed aan culturele input. Ik vertrouw op mijn culturele empathie en moest denken aan bovenstaande commercial. Een reclame naar aanleiding van het WK in Zuid-Afrika waarbij Argentijnen met jaloezie praten over Europese gewoonten en gebruiken maar waarbij verschillende Europeanen andersom met jaloezie en bewondering praten over de Argentijnse passie voor voetbal. In beide gevallen is het credo: ‘dit is iets cultureels, zo is het nou eenmaal en dat maakt de ander interessant en bewonderenswaardig’ (althans..zo kijk ik naar het filmpje). Geniet ervan!

Es cultural (het is iets cultureels, wat doe je eraan?)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s