Deze geweldige documentaire zag ik voor het eerst in Nablus. De maker van de film -Juliano Mer Khamis- werd ongeveer 2 maanden geleden vermoord. Nadat ik gisteren een groot stuk samen met mijn moeder keek en ik constateerde dat ze onder de indruk was wil ik dit ook met jullie delen.

Deze enorm aangrijpende documentaire gaat over Arna (Juliano’s moeder) die het ‘freedom theatre’ oprichtte voor kinderen in het vluchtelingenkamp van Jenin (in de Westelijke Jordaanoever). In de documentaire zie je hoe jonge onschuldige jongens opgroeien in bezet Palestina en zich uiteindelijk ‘opofferen’ voor de Palestijnse zaak. De uitzichtloosheid, de frustratie en woede, de machteloosheid tegen mensen die je huis, leven, familie en vrienden kapot maken…bepaalde acties zijn uiteraard nooit goed te praten. Echter, soms lijken (re)acties heel wat begrijpelijker.

Deze documentaire geeft een rauw en eerlijk beeld van de situatie (ook die zoals die nu -d.w.z., op dit moment, terwijl je dit leest- is) in de Palestijnse gebieden.

Veel kijkplezier!

PS: deze geweldige man deed zoveel goede dingen voor Palestina en Jenin. Zie dit korte filmpje over de uitleg over zijn werk: http://www.youtube.com/watch?v=OaSvnkRFRic&NR=1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s