Moslims en Christenen samen in de Achterhoek

De Gelderlander vraagt mij op haar website “Op het Stadsfeest in Doetinchem komt er een gezamenlijke dienst van moslims en christenen. Wat is uw mening daarover?”
De eerste optie klik ik eigenlijk zonder nadenken aan: ‘Goed idee. Een beetje tolerantie in deze barre tijden is wel nodig’. Ondanks dat ik ‘deze tijden’ niet als ‘bar’ wil bestempelen ben ik het eens met het doel en de boodschap: de monotheïstische religies mogen op veel momenten best wat toleranter zijn.

Het gaat om een project waarbij een Imam, een pastor, een dominee en (hopelijk) een rabbijn samen een dienst verzorgen. Doel: interreligieus begrip voeden door te laten zien hoe in de Achterhoek de godsdiensten vreedzaam samenleven.

Een prachtig project dat goed in lijn ligt met het project dat ik aan het opzetten ben. Katholieke bidstoeltjes bekleden met Midden-Oosters/Islamitisch borduurwerk om dit als startpunt te gebruiken voor een interreligieus kunstproject. Vooral na mijn periode in het Midden-Oosten waarin ik de saamhorigheid en mooie aspecten van Islam heb mogen meemaken ben ik er heilig (?!) van overtuigd dat samenwerken en begrip voor elkaar opbrengen centraal moet staan. Ik focus me daarom op mensen die dit soort projecten in gang zetten, goed initiatief!

Het artikel op de website van de Gelderlander is onder de volgende link te vinden:
http://www.gelderlander.nl/voorpagina/achterhoek/9256338/Moslims-en-christenen-samen-naar-de-kerk.ece

de bovenstaande foto heb ik gemaakt in Mar Musa (Syrië). Een klooster waarin ik meedeed met een Islamitisch-Katholieke kerkdienst. De pastoor geloofde in samenwerking tussen Moslims en Christenen en richtte met die filosofie een kerkdienst in.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s