In de ban van Israël

fffffffffff………..
zo, de stof van mijn blog geblazen en op maandagavond na een dagje studie in de bieb weer eens wat posten.

Ik zit momenteel alweer aan bijna 2 maanden studie in Antwerpen. Het gaat goed, het loopt op schema en -warempel- ik ben al bezig met het uitvoeren van mijn afstudeeronderzoek (of zoals men hier zegt: ‘masterproef’). Zoals ik mij had voorgenomen zal dit gaan over Israël en het Midden-Oosten conflict. Meer specifiek gezien zal ik het Nederlands-buitenlandbeleid ten aanzien van Israël onderzoeken (nu ik Internationale Betrekkingen studeer gaat dit onderzoek over het politieke aspect van het conflict). Vooral als ik constateer dat de machtsverhoudingen in het Midden-Oosten veranderen (en het is maar de vraag in hoeverre dit in het voordeel van de staat Israël zal uitpakken) is het interessant te zien hoe Nederland pal achter de staat Israël blijft staan en de betrekkingen -zo formuleert het regeerakkoord- zelfs intensiveert. Dit is een opvallende stap die, zo mogen wij aannemen van onze regering- doordacht is gezet (en mijn vraag is: ‘waarom werd die zo gezet?’). Het is ook een stap die niet los kan worden gezien van de historische context, en het is een stap die niet los kan worden gezien van de huidige machtsverhoudingen binnen de coalitie VVD-CDA met als gedoogdpartner de PVV. De inspiratie voor het doen van dit onderzoek kwam van een documentaire van tegenlicht (op de VPRO). De vraag die de hoofdmoot vormt van het onderzoek dat ik uitvoer wordt hierin ook gesteld. Voor iedereen die geïnteresseerd is, de documentaire is nog te zien op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=BbEr5VvoeeM.

Ik zie er naar uit écht te starten met mijn onderzoek want ondanks dat ik veel aan het lezen ben en al het een en ander op papier heb staan ben ik momenteel druk met mijn andere -ook zeer interessante- vakken. Studeren blijft toch wel erg leuk, zo concludeer ik na die eerste maanden studie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s