Positief Libanees Bier

Afbeelding

Terwijl onze laatste dagen in Libanon voortkabbelen, er duizenden vluchtelingen de grens oversteken en politieke strubbelingen breed worden uitgemeten in alle kranten zijn wij druk met de laatste cursusdagen (morgen het examen Arabisch!) voordat we zaterdag naar Jordanië vliegen. De eerdere berichten die ik hier schreef waren wellicht wat zwaar van toon. Soms kunnen eerste (of tweede) indrukken wat overweldigend zijn, dan wordt die toon soms wat zwaarder. Maar nu ik hier zo zit bedenk ik me….het is tijd voor meer positief nieuws uit deze contreien! Laat dit bericht de eerste zijn van velen, voor de lezers: vertel het verder!

Ik heb de spanning wat opgebouwd (hoewel de titel niet erg veel te raden overlaat) en kan u melden: er is positief Libanees bier!

Twee dagen geleden zaten we thuis bij een vriend. Hij bood ons bovenstaand biertje aan met de boodschap: geniet ervan, dit is speciaal. Ik was wat sceptisch, heb bijna een jaar in België gewoond en toch aardig wat speciaalbiertjes geproefd, maar rook even en nam een slok.

De kruidige drank leek op het eerste gezicht niet erg op bier. Mijn smaakpapillen raakten in de war maar realiseerden zich al snel: dit is goed! Bovenstaand biertje is een prachtig -hou je vast, ik ga jargon gebruiken- kruidig biertje dat het Midden Oosten en in het bijzonder Libanon bij je thuis brengt. Wat verrassend kruidig aan het begin is, begint heerlijk rond en fris te worden naarmate het flesje leger raakt. Wat een smaaksensatie, wat een prachtbier en wat een prachtige afdronk.

Ik zie een (Nederlandse) markt opengaan voor dit bijzonder stukje Libanon!

Advertenties

6 Comments

    1. Haha. Ja misschien. Vond die foto gisteren en heb meteen even gecheckt wat invoerkosten zijn. En nu kan ik via via de persoon achterhalen die het merk een paar jaar geleden is gestart! Mooi wark.

  1. De ware aard……….
    Toi toi toi voor het examen en een hele fijne reisweek in Jordanië gewenst met de fam.
    Fred, Milanda, Daan, Mathijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s