Serious Thought 2013

Serious Request is begonnen, de hashtags #sr2013 vliegen je om de oren op twitter. Mensen zetten zich massaal in voor een ‘stille ramp’, in dit geval de slachtoffers (800.000 kinderen per jaar) die vallen door diarree. Ik lees dat: “Het koor “de Wiardatoppers” van de Wiardaskoalle  vanochtend €305,46 naar het glazen huis bracht”. (en weer een #sr2013). Het is geweldig dat er sinds 2004 zoveel enthousiasme is ontstaan rondom een jaarlijks terugkomend evenement. En natuurlijk slim gepland net voor de kerst.

Verder zijn overal in de wereld mensen bezig met het verzamelen van aandacht en geld voor goede doelen. Stille rampen, saaie rampen, natuurrampen, hongersnoden, oorlogen, armoede…er is ook nogal wat aan de hand in de wereld en we willen daar blijkbaar allemaal wat aan doen. Ik eigenlijk ook wel en ik betrap me er dan op dat ik niet anders kan dan balen van een ramp in bijvoorbeeld de Filippijnen. Niet alleen omdat daardoor zoveel mensen sterven en ontheemd raken. Ook omdat het weer een goed doel is waarmee Adopt a Revolution, daar waar ik mij momenteel voor inzet, moet concurreren. En zo werkt het volgens mij gewoon in goededoelenland.

Mensen kunnen maar een beperkte hoeveelheid ellende en informatie aan. Terwijl wij op zoek gaan naar ‘Likes’ voor onze facebook pagina (we hebben er al 124!) stromen de steunbetuigingen het glazen huis binnen. Diarree lijkt hotter dan Syrië en de -verre van stille- ramp die zich daar voltrekt. Ik snap dat allemaal wel en natuurlijk heeft niemand zin om constant te worden geconfronteerd met ellende waaraan men gevoelsmatig toch niets kan doen.

Maar toch…het is toch een bizarre constatering dat we in essentie allemaal concurreren met de ellende van anderen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s